FSC 25 år

FSC Fredagen 27/9

För att uppmärksamma det goda arbetet FSC nu har gjort under 25 år runt om i världen firar vi FSC fredagen 27/9. Ett sätt att uppmärksamma alla de fördelar som FSC organisationen skapar jorden runt och hur du som kund bidrar till en bättre värld genom att handla FSC-certifierade varor.

FSC har som organisation arbetat i 25 år för att konsumenter och företag ska kunna köpa etiskt och miljömässigt bra varor världen över. Vi på IBI Wood värdesätter deras arbete högt och ser det som en viktig garant att våra varor ger välmående skogar, människor och företag. IBI Wood jobbar alltid för att våra varor skall vara från certifierade skogar i så stor utsträckning som möjligt.

FSC-certifierade varor är inte bara en märkning för att varorna kommer från ett hållbart skogsbruk utan även för att företagen som avverkar skogen tar ett ansvar för samhällena deras avverkning berör. Det är en betydande del att helheten fungerar på ett hållbart sätt som berör skogar, människor och företag. Därför är det alltid viktigt att köpa certifierade varor som stöttar de aktörer på marknaden som faktiskt tar ett ansvar och ger miljön en chans att återhämta sig.

Vi på IBI jobbar enbart med inarbetade leverantörer som tar sitt miljömässiga och etiska ansvar på en globalt plan. All vår trall, paneler eller skivor skall komma från ett hållbart skogsbruk som vi kan vara stolta över och som vi vet kommer från ett hållbart skogsbruk.

FLER NYHETER

Nyhet Azobe
Nu kan vi även offerera Azobe mot projekt.
Skogsbild
Rapport från Amazonas
Släckningsarbetet och rapporteringen av bränderna i Amazonas
Friare regelverk för altanbygge
Nytt regelverk från 1 Juli gör det enklare att bygga altan.
Tropiskträ för miljöns skull
Därför är tropisk trall det bästa miljövalet