Fasad

Vi erbjuder ett stort utbud av träpaneler för fasad

Fasadpanel är mer än bara utsmyckning

Fasaden på ditt hus är som huden på din kropp. Det är första skyddet mot yttre påverkan av väder och vind, samtidigt som det ska andas i takt med ditt hus. Därför är det viktigt att välja ett levande material som rör sig i symbios med sin omgivning. IBI Wood hjälper dig med vad du ska tänka på för att välja rätt fasadpanel till ditt hus. Vi erbjuder ett flertal olika typer av fasadpanel – alla med sin unika färg, egenskap och profil. 

Sugi Ban Wood fasadvirke

Sugi Ban Wood

Värmebehandlat trä genom traditionell japansk teknik. Ett virke som inte bara är robust och hållbart utan också ger en karakteristisk och naturlig skönhet till dina projekt. Skönhet och hållbarhet i perfekt harmoni. Ett naturligt, vackert & hållbart virke

Sugi Ban Wood har blivit alltmer populär över hela världen för sitt karaktäristiska utseende och imponerande hållbarhet. Ett virke som tål tuffa väderförhållanden, svampangrepp och skadedjur. Sugi Ban är helt naturligt och varje bräda har sitt eget unika mönster, struktur och nyans.

Används till: Husfasader, terrasser, bryggor, staket, interiör m.m.

Egenskaper: Hög motståndskraft. Hållbart. 

Fasadskivor VIVIX

VIVIX® och VIVIX® Lap med solid kärna består av lager av speciellt utvalda papper som impregnerats och sammanfogats för att skapa ett robust, väderresistent fasadbeklädnadsmaterial. Skivorna har lång hållbarhet och är därmed lämpliga ur ett miljömässigt perspektiv. Skivor i 6 mm tjocklek väger endast 8,7 kg / m2 vilket gör dem lätta att hantera. De är dessutom underhållsfria och enkla att rengöra. VIVIX ruttnar inte och är mögelbeständigt. Materialet är mycket tåligt mot sprickor och flagning och kräver inget underhåll.

Passar: Offentliga miljöer. Flervåningshus. 
Egenskaper: Mögelbeständigt. Tåligt mot sprickor och flagning. Miljövänliga. Enkel montering. Inget underhåll. 

VIVIX+ fasadskivor
pura fasad

Pura NFC fasadpanel

Pura® NFC från Trespa är en färdigkapad, lätthanterlig panel som levereras med matchande profiler och infästning. Dess relativt låga vikt gör det enkelt att hantera panelen. De är lätta att kapa och behöver inte efterbehandlas. Pura NFC ger inte bara en vacker fasad, dess hållbarhet innebär att produkten inte kräver något underhåll. Den slutna ytan är skapad av Trespas egenutvecklade Electron Beam Curing (EBC), vilket låser ute smuts, väder och vind och gör att färgerna behåller sin ursprungliga skönhet.

Pura NFC är designade för lätt montering och guider och anvisningar finns tillgängliga för att underlätta ytterligare.

Används till: Villor, offentlig miljö.

Trespa Meteon

Meteon® erbjuder en modern fasadbeklädnad för såväl nya byggnader som renoveringsprojekt och kan med fördel användas på alltifrån offentliga och kommersiella byggnader till bostäder, skolor och kommunala fastigheter. Trespa® Meteon® fasadskivor ger nästintill oändliga möjligheter för design med ett stort utbud av färger, mönster och ytor för nästa generations fasadutformning. Skivorna kan förutom att användas som fasadbeklädnad även användas för att klä undertak, balkonger, gavlar, balustrader, staket, förråd och garage.

En dekorativ kompaktskiva av högtryckslaminat med en integrerad yta tillverkad med Trespas in-house teknik för Electron Beam Curing(EBC). Den stängda, porfria och jämna ytan står emot väder och vind, håller smutsen borta och är lätt att rengöra.

Passar: Offentlig miljö, bostäder, undertak, balkonger, balustrader m.m.
Egenskaper: UV-skydd för färgstabilitet, väderbeständiga, slag- och reptåliga. 

trespa meteon fasadskivor
Cederpanelfasad

Ceder

Ceder är ett mycket formstabilt träslag. Det är lite rörelse i materialet vilket minskar risken för att brädorna vrider sig, kupar sig eller spricker. Det gör också att behandlingar av olja eller färg håller bättre då rörelsen i träet är mindre. Ceder ger ett skydd mot väder och vind i många år fram över. Ceder innehåller naturliga oljor som förebygger mot mögel, röta och insekter vilket är en viktigt faktor till varför det är så väderbeständigt. Dessutom är Cedern oerhört lätt, vilket gör den väldigt enkel att bearbeta samtidigt som det inte ger några extra påfrestningar på ditt hus. Ceder varierar i färg från rödbruna nyanser till bruna och ljusgula färger.

Passar: Villor och flervåningshus. Offentlig miljö.
Egenskaper: Innehåller naturliga oljor som förebygger mögel och röta. Inga kemikalier. Lång livslängd. 

Thermobehandlad furu

Värmebehandlad furu gör furan mer beständig mot röta och angrepp och det ger furan en vacker brun färg. Dessutom blir det mindre sprickbildning och ett mycket vackert utseende på träet. Thermo-behandlingen förlänger livslängden på panelen på ett miljövänligt sätt, utan några giftiga impregneringar. På ett naturligt sätt förstärker du träets egna röttålighet samt formstabilitet. Furan är rustik med friska kvistar som ger ett gediget intryck av svenskt hantverk.

Används till: Villor, offentlig miljö.
Egenskaper: Extra beständig mot röta och angrepp. Formstabilt. 

furu pine hus
Hus med lärkpanel

Lärkpanel

Sibirisk lärk är en bra valmöjlighet till den som vill ha ett mer prisvänligt alternativ, och som vill ha ett mer rustikt intryck med fler kvistar i fasaden. Kvistarna påverkar endast utseendet och inte beständigheten. IBI Wood erbjuder en sibirisk lärk som är mer tätvuxen och motståndskraftig mot röta än andra lärksorter.

 

Passar: Villor och flervåningshus. Offentlig miljö.
Egenskaper: Motståndskraftigt mot röta och svampangrepp.