Trall för alla miljöer

Idag finns det trallvirke i många olika varianter och kvaliteter. Vår vackra och hållbara hårdtrall är alltid helt naturlig och fri från giftig impregnering. Användningsområdena av våra trallsorter är oändliga. Vårt trallvirke passar lika bra till broar och bryggor i offentliga miljöer, som till lekparken på förskolan. Inte minst till bygget av din privata altan eller balkong. Väljer du trä som är skapad av naturen får du ett levande material med både värme och själ. Oavsett ändamål får du en tålig och hållbar trall som kommer att hålla i decennier framöver. 

Bangkirai

Ett väldigt hårt och hållbart träslag från Asien. Varierar i färg från ljusbrunt till mörkbrunt. Kirai har blivit arkitekternas favorit tack vare sin motståndskraft mot röta och slittålighet. Kirai finns i flera olika dimensioner, vilket gör trallen väldigt användbar till broar, bryggor och offentliga miljöer med hög belastning. Likväl fungerar den bra på en enkel altan eller balkong och ger ett beständigt golv med en lyxig känsla.

Passar: Broar, bryggor och offentliga miljöer med hög belastning

Bangkirai trall

Cumaru

Med sina slitstarka kvaliteter och sin hårdhet är Cumaru ett av de mest tåliga träslagen du kan lägga på din uteplats. Mycket lämpligt i Skandinaviens tuffa klimat. Färgen varierar från vackert gyllenbrun till röd, vilket skapar en levande känsla och ett exklusivt intryck. Med tiden kommer den dock att få en fin silvergrå färg om den inte behandlas. Cumarutrall är populärt att lägga runt pooler eller kustnära områden som är utsatta för vädrets makter. Oerhört röttålig och beständig mot angrepp.

Passar: terrass, altan och balkong

Cumaru

Ipe

Ipe-trall är för dig som bygger för framtiden och vill ha ett av de mest exklusiva utegolven på marknaden. Ipe är det ett av de träslag som liknar teak mest i egenskaper med sin hållbarhet och formstabilitet. Det kallas även i bland för Brasiliansk valnöt på grund av sin mörkbruna färg. Med sin hårdhet och slitstyrka är Ipe unikt i sitt slag, då det är extremt formstabilt jämfört med andra liknande träslag. Ipe är ett av de få hårda träslag i världen som går att montera med clips för dold infästning, vilket ger ett homogent intryck och en känsla av lyx.

Passar: terrass, altan och balkong

Ipê-trall

Komposittrall

Komposittrall är valet för dig som vill ha en trall men vill lägga minimalt med underhåll. Till skillnad från trä som är ett levande material är komposit betydligt mer färgbeständigt och bibehåller sin originalfärg genom åren med endast mindre nyansförändringar. Tål det tuffa klimatet i Skandinavien, klarar alla slags väder och går att gå barfota på så väl som i regn som i soligt väder utan att halka eller att bränna sig.

Passar: terrass, altan och balkong

komposittrall

Thermobehandlad Ask

Thermobehandlad ask är ett vackert mörkbrunt träslag med hög kvalitet. Askens karakteristiska ådring tillsammans med thermobehandlingens bruna färg ger en elegant trall med en unik charm. Thermobehandlat trä blir allt mer populärt och är ett bra alternativ till tryckimpregnerat. Vid thermobehandling förändras färgen när man under kontrollerade former värmer upp virket. Denna process ger inte bara träet en vacker färg utan även en ökad röttålighet på ett miljövänligt sätt. Ett bra alternativ för den som vill ha ett miljövänligt, närproducerat och vackert trallgolv.

Passar: terrass, altan och balkong

Altandeck Thermobehandlad Ask

Svensk kärnfuru

En trall med hög kvalitet för den som vill välja en produkt från Sverige. Vår trall är framtagen av kärnfura vilket gör den hårdare och mer beständig. Ett hårt trä med naturligt motståndskraftigt mot röta, svamp och insektsangrepp. Ny fura är vackert ljus men mörknar med tiden och får då en fin silvergrå patina. Då det är en ren kärnfurutrall förekommer det viss kvist, men inte i samma utsträckning som för en lägre kvalité.

Passar: terrass, altan och balkong

Svensk fura altandeck

Thermobehandlad furu

Värmebehandlad furu gör furan mer beständig mot röta och angrepp och det ger furan en vacker brun färg. Dessutom blir det mindre sprickbildning och ett mycket vackert utseende på träet. Thermo-behandlingen förlänger livslängden på panelen på ett miljövänligt sätt, utan några giftiga impregneringar. På ett naturligt sätt förstärker du träets egna röttålighet samt formstabilitet. Furan är rustik med friska kvistar som ger ett gediget intryck av svenskt hantverk.

Används till: Altan. Offentliga miljöer.
Egenskaper: Extra beständig mot röta och angrepp. 

Hus thermo fura-fasad
Om du har frågor kontakta oss genom vårt formulär eller hitta kontaktuppgifter här.