Tillbehör för trall

En fasad eller trall är inte mycket utan sin skruv. Vi hjälper dig att välja rätt infästning till rätt material. Vissa träslag är hårda och har en stark naturlig kraft att röra sig, då gäller det att välja en skruv som håller måttet och håller din trall på plats under årens lopp. 

Träslagen kan vara hårda eller mjuka, därför fästes virket på olika sätt, te.x. med clips, och andra med skruv. Se alltid till så att tillbehören kommer från samma leverantör som produkten för att garantera att din altan, uteplats eller fasad håller under många år framöver.

Clips

Clips

Clips är det ultimata sättet att få ett golv utan synliga infästningar och som ger ett vackert och stilrent intryck, då man slipper skruvskallar eller plugg. Då clips inte håller trallen lika hårt, som när man skruvar fungerar det endast på vissa träslag som inte har för mycket rörelser i sig. Fråga oss om råd. Det är även väldigt viktigt att inte använda andra clips än vad som är rekommenderat.

Träplugg

Plugg

För att få ett snyggt och enhetligt trallgolv utan synliga skruvskallar kan man plugga golvet med träplugg. Detta gör att man får ett homogent golv som blir ännu vackrare.

skruv

Skruv

För att få ett trallgolv som håller över lång tid framöver är det minst lika viktigt med vad du sätter dit den med. Varje träslag har sina egenheter och saker du behöver tänka på. Vissa träslag är oerhört hårda och har en stark naturlig kraft att röra sig. Andra är mjuka och har helt andra förutsättningar när man sätter fast dem. Det är även bra att tänka på att enstaka träslag kan reagera på vissa metaller och därför är det viktigt att infästningen kommer från samma leverantör som trallen/panelen, då man kan garantera att infästningen passar med varandra.

Borr

Borr

För att underlätta installationen av våra trallgolv erbjuder vi även borr som antingen försänker för skruven eller för pluggen. Det här ger en snabbare installation då man inte behöver borra två gånger, utan har en borr som både förborrar och försänker.

Trallspännare

Trallspännare

Med vår trallspännare kan du snabbt och enkelt räta upp trallen för en snabbare läggning. Med trallspännaren får du med enkla medel trallbrädan på plats vilket resulterar att du sparar värdefull tid och en lägre läggningskostnad.