Välj rätt trallvirke till uteplatsen.

Vi på IBI Wood arbetar ständigt för att erbjuda dig högkvalitativa produkter och en utmärkt kundupplevelse. Vi har nyligen fyllt på våra lager inför våren och sommaren med trall- och fasadvirke, för att kunna möta era behov och krav. Välj rätt trallvirke till din uteplats! IBI Wood tipsar om några av de bästa materialen till uteplatsen.

  • Planera noga: Att planera noggrant är viktigt för att få det resultat du vill ha. Du bör bestämma var du vill placera altanen och mäta upp området för att bestämma den exakta storleken.
  • Vårda din altan: Oavsett vilken typ av trävirke du väljer så kräver trall regelbunden rengöring och underhåll för att hålla det i gott skick. Och för att bibehålla sin skönhet och hållbarhet. Tvätta och rengör trallen regelbundet.
  • Överväg miljöaspekter när du väljer träslag. Välj alltid trä som är FSC-certifierat eller PEFC-certifierat. Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete. 
  • Välj rätt material. Vissa träsorter är bättre lämpade än andra för att bygga altan och terrass. Tropiska träslag som till exempel Ipé, Bangkirai och Cumarú är mycket populära eftersom de har en naturlig resistans mot röta och insekter, med en hög densitet och hårdhet. Alternativt våra svenska träslag som Kärnfuru och Thermowood. Två mycket populära träslag som också passar bra i vårt nordiska klimat. De är dessutom naturligt fria från kemikalier.

Kontakta Richard på IBI Wood

Richard Lomfors
richard@ibiwood.se | 0761-171 662


 

Tropiskt trallvirke i toppklass

Ipé är hållbart och slitstarkt. Motståndskraftigt mot väder och vind. Fantastiskt fin och flisar i princip ingenting. Naturlig motståndskraft mot röta, insektsangrepp och fukt. Ett populärt val för trädgårdar, altaner, terrasser och andra utomhusområden.

Cumarú är ett bra val för platser som utsätts för tuffa väderförhållanden och slitage. Ett mycket hårt träslag. Naturlig motståndskraft mot röta, insekter och fukt. Träet har en vacker brun färg i varierande nyanser, som skapar en naturlig känsla till din trädgård eller uteplats.

Bangkirai är ett tropisk träslag som är mycket hårt och tåligt, vilket gör det till ett av våra populäraste sorter för trall och andra utomhusprojekt, som utsätts för tuffa väderförhållanden och slitage. Har en naturlig brun färg, som ger en rustik och naturlig känsla till din trädgård eller uteplats.

Virke från svenska skogar

Thermobehandlad Furu är en typ av trä som har utsatts för en värmebehandling som gör den mer motståndskraftig mot fukt, röta och insektsangrepp. Dessutom har det en lägre fuktkvot än vanligt trä, vilket minskar risken för deformation och sprickbildning. Ett hållbart och miljövänligt alternativ till impregnerat trä då det inte kräver någon kemisk behandling.

Kärnfuru är hållbart och motståndskraftig mot röta och insektsangrepp. Kärnveden är rik på naturliga impregneringsämnen och behöver inte behandlas.

Svensk Kärnfuru hos IBI Wood

 

Våra återförsäljare

Vi som jobbar på IBI Wood

Richard Lomfors

Marknad

Richard Lomfors

richard@ibiwood.se | 0761-171 662

Ekonomi

Emma Persson

emma@ibi.se | +46 762 49 75 13

Logistik / Sälj

Alexander Sheerin

alexander@ibiwood.se | 0702-695 786

Inköp

Tina Alm

VD

Kai Schou

kai@ibiwood.se

Sälj

Hans Olovsson

hans@ibiwood.se  | 073-251 24 75