Plywood

Vi hjälper arkitekter, formgivare och entreprenörer med trä till alla typer av projekt

Alla projekt har olika förutsättningar och utmaningar. Här har vi samlat information för dig som är privatperson, som vi tror är användbart och värdefullt i dina kommande byggprojekt. Tips och råd, inspiration, FAQ, monteringsanvisningar och annat som vi tror att du behöver. Saknar du något är du alltid välkommen att kontakta oss. 

Vanliga frågor

Vad är det för längder på trallen?
Ipe-Cumaru och Bangkirai säljs i fallande längder från 2150 m m - 5000 m m. Snittlängd brukar vara ca 3300 m m. Kompositen vi säljer har en fast längd på 3 600 m m. Kärnfurutrallen har lite längre längd från 3600 m m till över 5000 m m.
Hur skall man behandla trallen – skall den oljas in?
Vi rekommenderar att man tvättar av golvet emellanåt med ljummet vatten och grönsåpa, skura av med borste. Om man vill olja in golvet för att behålla ursprungsfärgen så kan man kontakta en färghandel för att få råd om vilken olja som skall användas.
Hur stor springa skall det vara när man installerar golvet?
Det skiljer sig en del mellan träslagen, men det är väldigt viktigt att man följer våra läggnings-instruktioner som hör till respektive trallsort. Det är väldiga krafter i golvet så det är viktigt att det installeras korrekt.
Är det regnskog ni säljer?
En del av vårt sortiment kommer ifrån Asien och Sydamerika. Träet som vi säljer därifrån är FSC certifierat och godkänt enligt EUTR.
Skall Cederträ behandlas när den sitter som fasad?
Med fördel så sätter man Cederpanel obehandlad. Men om man vill behålla ursprungsfärgen så kan man kontakta en färghandel för att få rekommendationer om vilken olja som rekommenderas.
Kan man köpa direkt av IBI Wood som privatperson?
Vi säljer inte till privatpersoner, men hör gärna av er om ni har funderingar på vårt sortiment och rekommendation på vart ni kan vända er för att handla.

Materialguide

Vi hjälper dig i valet av virke. Här har vi samlat användbar information om vårt virke och olika användningsområden.

Läs mer här

Ipe Tradack Olja

Tips & Råd

Användbara tips från våra produktexterper om hur du får dina trävaror att hålla sig i toppskick oavsett klimat, året runt.

Läs mer här

katalog_ibi-wood

Produktkatalog

Ladda hem och skriv ut vår senaste produktkatalog. Då kan du när som helst bläddra bland vårt sortiment.

Ladda ner

Återförsäljare

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Priser

Sed ut perspiciatis unde omnis iste sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem.

Fler produkter

Sed ut perspiciatis unde omnis iste sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam remtotam.