SAMLAD INFORMATION FÖR DIG SOM PRIVATPERSON

Samlad information för dig som privatperson

Alla projekt har olika förutsättningar och utmaningar. Här har vi samlat information för alla hemmafixare som vi tror kan vara användbart i era olika byggprojekt. Tips och råd, inspirationsbilder, vanliga frågor och svar och annat som vi tror att du behöver. Inom kort lägger vi också upp monteringsanvisningar för utvalda trävaror. Saknar du något är du alltid välkommen att kontakta oss. 

Våra återförsäljare

Bolist logotype
Derome logotype
Optimera logotype
Woody logotype
XL Bygg logo
Beijer Byggmaterial logo
Bygg hemma logo
K bygg logo

Vanliga frågor

Vad är det för längder på trallen?
Ipe-Cumaru och Bangkirai säljs i fallande längder från 2150 m m - 5000 m m. Snittlängd brukar vara ca 3300 m m. Kompositen vi säljer har en fast längd på 3 600 m m. Kärnfurutrallen har lite längre längd från 3600 m m till över 5000 m m.
Hur skall man behandla trallen – skall den oljas in?
Vi rekommenderar att man tvättar av golvet emellanåt med ljummet vatten och grönsåpa, skura av med borste. Om man vill olja in golvet för att behålla ursprungsfärgen så kan man kontakta en färghandel för att få råd om vilken olja som skall användas.
Hur stor springa skall det vara när man installerar golvet?
Det skiljer sig en del mellan träslagen, men det är väldigt viktigt att man följer våra läggnings-instruktioner som hör till respektive trallsort. Det är väldiga krafter i golvet så det är viktigt att det installeras korrekt.
Är det material från regnskog ni säljer?
En del av vårt sortiment kommer ifrån Asien och Sydamerika. Träet som vi säljer därifrån är FSC certifierat och godkänt enligt EUTR.
Skall Cederträ behandlas när den sitter som fasad?
Med fördel så sätter man Cederpanel obehandlad. Men om man vill behålla ursprungsfärgen så kan man kontakta en färghandel för att få rekommendationer om vilken olja som rekommenderas.
Kan man köpa direkt av IBI Wood som privatperson?
Vi säljer inte till privatpersoner, men hör gärna av er om ni har funderingar på vårt sortiment och rekommendation på vart ni kan vända er för att handla.
produktkatalog ibi wood

Vår produktkatalog

Ladda hem och skriv ut vår senaste produktkatalog. Då kan du när som helst bläddra bland vårt sortiment.

Ladda ner

Ipe Tradack Olja

Tips & Råd

Användbara tips från våra produktexterper om hur du får dina trävaror att hålla sig i toppskick oavsett klimat, året runt.

Läs mer här

Materialguide

Vi hjälper dig i valet av virke. Här har vi samlat användbar information om vårt virke och olika användningsområden.

Läs mer här

Återförsäljare

Vårt sortiment kan du köpa hos de största återförsäljarna inom bygg- och trä. Här hittar du länkar och kontakt till alla våra återförsäljare.

Vårt sortiment

Trall, fasad och skivmaterial. Här hittar du hela vårt sortiment och våra produktkategorier.

Kontakta oss

Ring någon av våra säljare eller medarbetare direkt. Eller fyll i vårt formulär om du vill att vi kontaktar dig.